Takim me studentët shqiptar në Namur

Me rastin e takimit tonë të parë me studentët e Namur dhe rrethinave,të organizuar nga koordinatorja jonë e re atje – Teuta Ibrahimi, kemi kënaqësin të ndajmë me ju disa momente që kaluam së bashku. http://www.vlera.net/galeria/foto/vlera/Takim-me-studentët-shqiptar-në-Namur

Me këtë rast i falenderojmë të gjithë ata studentë që patën mundësinë të jenë prezent në këtë takim informues mbi organizatën tonë, për punën e deri tanishme si dhe planet e organizatës për të ardhmen. Gjithashtu ju falenderojmë shumë për komentet dhe idetë tuaja për aktivitete të rradhës.

Me shpresën që do shihemi së shpejti përsëri në Namur bashkë me ju dhe student tjerë.

Ekipi I VLERA ju uron një fundjavë të mbarë.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

Konferencë “ART AS A RESPONSE TO WARTIME SEXUAL VIOLENCE” by ALKETA XHAFA MRIPA


Të nderuar student/e,

Me iniciativën e Grr-Rape Project, java e 13 nëntorit do t’i kushtohet luftës kundër përdhunimit, në kampuset e ULB-se dhe VUB-se. Me këtë rast disa aktivitete do të mbahen rreth kësaj problematike. Ju inkurajojmë fuqimisht të konsultoni faqen facebook të eventit për më shumë informacion mbi organizimin e kësaj jave (https://www.facebook.com/events/284097288749672/  dhe https://www.facebook.com/events/123607631611159/).

Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë VLERA do të mbështesë Grr-Rape Project në këtë luftë kundër përdhunimit.

Kemi kënaqësinë të ju ftojmë të merrni pjesë në konferencën që do të mbahët nga artistija dhe aktivistja, Alketa Xhafa Mripa.

Përdhunimi i përdorur si armë është një fenomen i pëhapur dhe i kualifikuar si krim lufte sipas ligjit ndërkombëtar. Po ashtu stigmatizimi social dhe kulturore i tij është aq shkatërrues, sa që duhet të flasim për këtë për të ndihmuar viktimat dhe për të rrëzuar tabutë rreth këtij krimit. Në këtë kontekst, Alketa Xhafa Mripa do të flasë për realizimin artistik e saj të famshëm “Mendoj për ty” të instaluar në Stadiumin e Prishtinës për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës.

Shpresojmë të ju shohim në numër për këtë konferencë të  jashtëzakonshme !
Si çdo herë, mos hezitoni të na kontaktoni për çdo pyetje në Facebook ose në adresën tonë elektronike info@vlera.net.

Ju urojmë gjithë të mirat,

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

*English*

This conference will take place within the framework of the week “A WEEK TO FIGHT RAPE” (https://www.facebook.com/events/123607631611159/), organised at the ULB and VUB from 13th to 16th of November 2017 at the initiative of the Grr-Rape Project with the support of the albanian student organisation VLERA.
Rape used as a weapon of war is a phenomenon that is widespread and classified as a war crime under international law.
Its social stigma makes it all the more destructive. It is in this context that we will have the honour of welcoming Alketa Xhafa Mrapa who will speak on this subject.

VLERA
Albanian Student Organisation

Drink në këtë fillim viti akademik

Të dashur studentë,

Faleminderit të gjithë të pranishmëve që erdhën në këtë drink dhe ku kaluam momente te bukura se bashku !

Ju urojmë suksese dhe mbarësi në studime dhe shpresojmë t’ju shohim në numër në eventet e ardhshme të organizatës.

Më poshtë do të gjeni fotot e mbrëmjes ! KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë
www.vlera.net
_______

A great thanks to the presents in the drink!
We wish you good luck in your studies! We hope to see you more often in the future!

Below you will find pictures of the evening!

See you soon,

VLERA
Albanian student organization
www.vlera.net

EKSKURSION NË GENT – 4 Nëntor 2017

Të dashur studentë,

Më 4 nëntor, Organizata studentore VLERA do të organizojë një ekskursion në qytetin e bukur të Gentit.
Dëshirojmë që të shohim sa më shumë prej jush si pjesëmarrës në këtë event.

Qëllimi i kësaj vizite është takimi mes studentëve, njohja më mirë me njëri-tjetrin, shkëmbimi i ideve, informacioneve të ndryshme rreth organizatës tonë studentore dhe eventeve të ardhshme.
Shpresojmë që pjesëmarrja juaj do të reflektoj pozitivisht. 

Pagesa e ekskursionit duhet të bëhet përpara datës 1 nëntor nëpërmjet llogarisë bankare me numër: BE46068897260636 dhe duke vendosur në komunikim Emrin dhe Mbiemrin; me PayPal në adresën vlera.finance@vlera.net ose mund të kryhet drejtëpërdrejtë pranë kryesisë së organizatës VLERA.

Ju mirëpresim të argëtohemi së bashku!
Mos hezitoni të na kontaktoni për çdo pyetje që mund të keni.

Gjithë të mirat 
VLERA,
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë
www.vlera.net

Programi

  • Vendi dhe Orari i takimit: Gare Centrale –Bruxelles => tek hyrja në orën 10h00                                                    
  • Orari i nisjes nga Brukseli: 10h40   – Ju lutemi të jeni në kohë!                                 
  • Orari i mbërritjes në Gent:  11h29

Tarifa e biletave: Çmimi i biletave në grup (mbi 15 veta): 70% redukim të çmimit (Rezervimi  është i obliguar!
Çmimi i biletave standarte (WE): 10,20 euro (vajtje/ardhje deri në 26 vjeç)

Vizitat në Qytetin e Gentit

  • ​12h00: Dreka (së bashku)
  • ​13h15: !! Shëtitje me varkë – Arbëresha, koordinatorja e Vlerë-s në Gent ka rezervuar varkën për këtë shëtitje dhe nuk mund të kemi vonesa !!

Ciceroni/Guide: do jetë në Frengjisht, në të njejtën kohë Arbëresha do të përkthejë edhe në gjuhën Flamane

  • ​14h15: Château Gravensteen
  • ​Pastaj: Visite Rue de graffiti dhe pont Saint-Michel
  • ​Darka: Së bashku
  • ​Në fund të ditës, do të shkojmë të pimë një pije të gjithë bashkë
  •  Kthimi në Bruksel: nisja nga Genti në orën 22h30 max !!!!

TOTALI I DITËS (pa pagesat extra: dreka/darka) = 12 euro/pers
Reduktimi për anëtarët me kartë: 10 euro Total !

Bëhu anëtar! Deviens membre! Word lid!

Bëhu anëtar! 

Dëshirojmë t’ju bëjmë me dije që kartat e anëtarsimit në VLERA janë tashmë gati. Tarifa vjetore e anëtarësimit vlen 10€. Tarifë, e cila mund të paguhet- në mënyrë ideale – në numrin e llogarisë së organizatës –BE46 0688 9726 0636 – ose të kryhet drejtpërdrejt pranë kryesisë së organizatës VLERA.
Mos harro të shkruash emrin dhe mbiemrin gjatë kryerjes së pagesës !

Kjo pagesë ndihmon organizatën në mbulimin e shpenzimeve administrative si dhe në organizimin e eventeve ku mund te permendim ato edukative, sportive, kulturore, artistike, konferenca, vizita etj..

Te gjithë studentët që do pajisen me kartat e anëtarësimit do të përfitojnë avantazhe në organizimet/eventet e lartpërmendura.

Mos hezitoni të na kontaktoni për çdo pyetje në Facebook ose në adresën tonë elektronike info@vlera.net.

Ju urojmë gjithë të mirat,

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

*  *
Deviens toi aussi membre de Vlera !  

Nous souhaitions vous informer que les cartes de membre de VLERA sont à présent prêtes et que la cotisation annuelle s’élève à 10€. Le paiement annuel devra – idéalement – s’effectuer sur notre compte bancaire BE46 0688 9726 0636. N’oubliez pas d’indiquer vos nom et prénom en communication de votre paiement ! Le paiement peut également s’effectuer auprès de l’un des membres du conseil d’administration de VLERA. 

Cette cotisation annuelle aidera l’organisation à couvrir ses frais aussi bien administratifs que fonctionnels (pour l’organisation des évènements éducatifs, sportifs, culturels, artistiques, les conférences, visites, etc.). Par ailleurs, tous les étudiant.e.s affilié.e.s pourront bénéficier d’avantages lors de nos événements ci-avant énumérés.

Pour toutes autres questions, n’hésitez pas à nous contacter sur Facebook ou sur notre adresse mail info@vlera.net.

Bien à vous,

VLERA
L’organisation des étudiants albanais de Belgique

*  *
Word lid!

Wij willen jullie op de hoogte brengen dat de lidmaatschapskaarten nu klaar zijn en dat de jaarlijkse bijdrage € 10 bedraagt. De jaarlijkse betaling moet – bij voorkeur – op onze bankrekening BE46 0688 9726 0636 worden overgemaakt maar kan ook bij een van de leden van de raad van bestuur van VLERA overgemaakt worden. Vergeet niet jullie naam en voornaam te vermelden!

Deze jaarlijkse bijdrage zal de organisatie helpen om zijn kosten, zowel de administratieve als de functionele, te dekken (voor de organisatie van educatieve, culturele, sportieve, artistieke evenementen of nog voor de conferenties, bezoeken, enz.) De studenten die over lidmaatschapskaarten beschikken zullen van voordelen genieten in de bovenvermelde evenementen.

Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer ons op Facebook of stuur ons een mailtje naar het adres info@vlera.net.

Met vriendelijke groeten,

VLERA
Organisatie van de Albanese studenten in België