Monthly Archives: November 2017

Gëzuar Festën e Flamurit !

 

“O Flamur gjak, o flamur shkabë,
O vënd e vatr’ o nën’ e babë,
Lagur me lot, djegur me flagë,
Flamur i kuq, flamur i zi”

Gëzoni Flamurin kuq e zi o Shqiptari!

 

Urojmë që festat e bashkimit, krenarisë, pavarësisë së Shqiptarit, tju kenë gjetur ashtu bashkuar në harmoni siç na pat mësuar i pari.

Gëzuar Festën e Flamurit kuq e zi!

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë
www.vlera.net

“Art as a response to wartime sexual violence” by Alketa Xhafa Mripa

“Art as a response to wartime sexual violence” by Alketa Xhafa Mripa

English version below 

Të martën, më 14 Nëntor, VLERA Organizata e studenteve shqipëtar në Belgjikë, pati nderin të mirëpres artisten dhe aktivisten e njohur shqipëtare, Alketa Xhafa Mripa në konferencën e titulluar: “Art as a response to wartime sexual violence”. Ajo, nëpërmjet artit përçoi mbështetjen drejtë të gjithë të mbijetuarave të dhunës seksuale në konflikte të armatosura. Qëllimi i saj, bashkuar në një të vetëm më tonin, ishte të zgjojmë ndërgjegjen e shoqërisë e të shpërndajmë kështu mes të dhunuarve, të gjithë ne, secili nga ne, mbështetje.
Kjo konferencë, përveç se ishte një mundësi shumë e mirë për tu vën në dijeni rreth kësaj tematike madhore, ofroi edhe momente emocionuese për shkak të ndjeshmërisë të cilën mbart.

Falenderojmë edhe njëherë artisten Xhafa Mripa, e cila pranoi ftesën tonë duke u bashkuar kështu në një nismë të përbashkët, me një prezantim brilant të punimit të saj artistik “Mendoj për ty” përpara një publiku të gjerë në Universite Libre de Bruxelles (ULB).  Gjithashtu, falenderojmë Grr-rape project si dhe të gjithë studentet vullnetarë që ndihmuan në realizimin perfekt si te instalimit artistik, po ashtu edhe të konferences.

Të fundit por jo nga rëndësia, falenderojmë të gjithë pjesëmarrësit për interesin e për praninë e tyre të paçmueshme për ne.
Ne, VLERA Organizata e studentëve shqipëtar në Belgjikë, shpresojmë që kjo temë sensitive e një rëndësie ndërkombëtare, të vazhdojë të trajtohet me seriozitetin dhe përkushtimin që meriton dhe të mos mbytet nga heshtja.
Bashkangjitur gjeni foto nga eventi dhe link-et e disa publikimeve nga gazeta të ndryshme rreth kësaj konference.  KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO 
– http://www.koha.net/kulture/57419/mendoj-per-ty-nga-prishtina-ne-bruksel-therret-kunder-dhunes-seksuale/
– http://www.kultplus.com/arti-pamor/alketa-xhafa-ne-bruksel-te-shpalose-rrefimin-per-femijerine-e-saj-nen-regjimin-serb/

Duke shpresuar në pjesëmarrjen tuaj edhe në eventet e ardhshme të organizatës tonë, ju urojmë nje fundjavë të mbarë.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë
www.vlera.net

***
On Tuesday, November 14th, VLERA Organisation of Albanian students in Belgium had the honour of welcoming the well-known Albanian artist and activist, Alketa Xhafa Mripa, at a conference entitled “Art as a Response to Wartime Sexual Violence”. Through her artwork, she gave a wholehearted support to all survivors of sexual violence in armed conflicts. Its purpose, united in one single tone, was to awaken the conscience of society so that each and every one of us can support those who were abused during war. This conference, besides being a great opportunity to let you know about this major thematic, offered emotional moments because of the sensitivity it carries.

Once again, we would like to thank Alketa Xhafa Mripa for accepting our invitation to be part of this joint initiative by giving a brilliant presentation of her artwork “Thinking of you” to a large audience at the Université Libre de Bruxelles (ULB). We would also like to thank Grr-rape Project for giving us the opportunity to be part of this wonderful initiative and all the volunteers who helped us perfecting the installation of the artwork on the campus and the conference itself.
Last but not least, we thank all the participants for their interest and their valuable presence.

We, VLERA Organisation of Albanian students in Belgium, hope that this sensitive subject of international importance will continue to be treated with the seriousness and the dedication that it deserves and will emerge from silence.
Below are some pictures of the event and links to publications from various journals on this conference. KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO 
– http://www.koha.net/kulture/57419/mendoj-per-ty-nga-prishtina-ne-bruksel-therret-kunder-dhunes-seksuale/
– http://www.kultplus.com/arti-pamor/alketa-xhafa-ne-bruksel-te-shpalose-rrefimin-per-femijerine-e-saj-nen-regjimin-serb/

We look forward to your participation in the next events of our organisation and wish you a pleasant weekend.

VLERA,
Organisation of Albanian students in Belgium
www.vlera.net

TAKIM DHE EKSKURSION NË GENT

Të shtundën në datë 4 nëntor kishim kënaqësinë që të gjithë së bashku të vizitojmë qytetin e Gentit, ku atje u mirëpritem nga Arbëresha Parashmuti- Koordinatore e VLERES në Gent dhe rrethine dhe nga disa studentë anëtarë të Vleres në këtë qytet.
VLERA falenderon të gjithë studentët që ishin pjesë e këtij ekskursioni, i cili kishte për qëllim si njohjen e historisë së këtij qyteti, ashtu edhe njohjen më të mirë me njëri tjetrin dhe organizatën tonë studentore.
Jemi të gëzuar që shohim një numër të madh studentësh të motivuar dhe të angazhuar, dhe shpresojmë në angazhimin tuaj të vazhdueshëm.
Falenderojmë gjithashtu Restorantin ‘Otium‘, për mikëpritjen dhe ofertën e volitshme që na ofroi, restaurant ky me pronar shqipëtar.
Shpresojmë që do shihemi së shpejti në organizimet e rradhës, bashkë me ju dhe studentë të tjerë.
KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO
 Ju urojmë një javë të mbarë
VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

Takim me studentët shqiptar në Namur

Me rastin e takimit tonë të parë me studentët e Namur dhe rrethinave,të organizuar nga koordinatorja jonë e re atje – Teuta Ibrahimi, kemi kënaqësin të ndajmë me ju disa momente që kaluam së bashku. http://www.vlera.net/galeria/foto/vlera/Takim-me-studentët-shqiptar-në-Namur

Me këtë rast i falenderojmë të gjithë ata studentë që patën mundësinë të jenë prezent në këtë takim informues mbi organizatën tonë, për punën e deri tanishme si dhe planet e organizatës për të ardhmen. Gjithashtu ju falenderojmë shumë për komentet dhe idetë tuaja për aktivitete të rradhës.

Me shpresën që do shihemi së shpejti përsëri në Namur bashkë me ju dhe student tjerë.

Ekipi I VLERA ju uron një fundjavë të mbarë.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë