Monthly Archives: March 2017

Konferencë në anglisht për prezantimin e librit “True stories from Red Albania”

Në datën 21 mars, u mbajt një konferencë në anglisht për prezantimin e librit “True stories from Red Albania” i shkruar nga diplomati zoti Jorgji Kote.
Faleminderit të gjithë të pranishmëve për interesin e dëshmuar.

Shpresojmë t’ju shohim perseri në
numër në eventet e ardhshëm.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO

Promovimin e librit TRUE STORIES FROM RED ALBANIA

jorgji-kote-libri  *English version below*

Përshëndetje Miq të Vlerës,

Kemi kënaqësinë t’ju njoftojmë që në datën 21 mars 2017, ora 19 :00 do të organizojmë një konferencë në ULB (salla : DC2.223 ) për promovimin e librit TRUE STORIES FROM RED ALBANIA, i shkruar nga miku dhe diplomati Jorgji KOTE.

Nëpërmjet anekdotatave të tij dhe përvojave personale, autori arrin të përshkruajë jetën në Shqipëri gjatë viteve të Komunizmit.
Momentet kryesore të periudhës përshkruhen dhe vijnë si një përkujtimore e ateizmit, kultit të personit, varfërisë dhe izolimit në një shtet monist.

Në 29 Janar, një artikull i gjatë në anglisht rreth librit të Zotit Kote u publikua nga gazeta belge BrusselsTimes. Më poshtë do të gjeni një link për artikullin dhe bashkëlidhur një parathënie nga Kate Holmans, një gazetare britanike.

Gjatë konferencës do të ketë një prezantim të shkurtër nga gazetarja britanike Kate Holman dhe një seancë pyetje përgjigje me shkrimtarin të ndjekura këto nga një kokteil i vogël në fund.

Ju presim në numër,

Miqësisht Ekipi i Vlera
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

http://www.brusselstimes.com/art-culture/7431/brussels-based-veteran-diplomat-publishes-book-about-albania-under-communist-rule
______
You are cordially invited to this event which will take place on March 21th at 19:00 in ULB Solbosch room DC2.223.

True Stories from Red Albania is an account of events and episodes from real life in Albania during the period of self-imposed isolation from 1945-1990. The 65-year-old diplomat well knows this bitter subject: he lived for 38 years under the totalitarian system, working as a teacher, interpreter to foreign delegations and tourists, civil servant in foreign trade and other areas.

In only 136 pages, the author covers, in vivid and colourful style, major moments from the lives of children, friends and neighbours, young people, arts and literature, religion and forced atheism in the 1960s, political ‘mini-tourism’ – as he calls it – foreign trade, the attempts of the former regime to become the “red lantern of socialism” in the world and its support for the communist Marxist-Leninist movement, and other intriguing aspects of life during those hard times. He does not fail to describe, in both tragic and comic tones, the grave mistakes, absurdities, the punishment of genuine intellectuals and all those who tried to speak with a different voice in the highly politicised society of that time.

Apart from several true stories, episodes, and some of the well-known political jokes of that time, the author also offers some of the best “success stories” of Albanians of all ages, young and older, mainly in Belgium where the author has been working as a diplomat, but also in Germany, the United States and elsewhere.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

Mbledhja e Përgjithshme dhe zgjedhjet për vitin 2017

Të nderuar student/e,

Të mërkuren në mbrëmje u mbajt Mbledhja e Përgjithshme dhe zgjedhjet për vitin 2017 të Vlerës.
Faleminderit të gjithë studenteve të pranishëm për kohë, durimin dhe sidomos qetësinë që ishte e nevojshme.

U zgjodhën sipas rregullit dhe statuteve të organizatës, këto persona :
– Shpat Myftari : President
– Rinor Sojeva : zv. President
– Lindiana Islami : Drejtoreshë për marrëdhenie me publikun
– Kevin Dreni : Arkëtar
– Anton Gurra : Zv Arkëtar
– Besa Kelmendi : Përgjegjëse për aktivitete
– Valbona Lala : Përgjegjëse për aktivitete

Shpresojmë që kryesia e re të ketë mundësinë të punojë e qetë dhe t’ju shohim në numër në aktivitetet e ardhshme të Vlerës. Mos hezitoni të na kontaktoni për çdo sygjerim apo vërejtje konstruktive.

Gjithë të mirat,
VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë