Monthly Archives: October 2014

Gallery ‘’InBetween’’ prezenton ekspozitën : ‘’Ocean Framed’’ nga Tanusha

tanusha

Gallery ‘’InBetween’’ prezenton ekspozitën :
‘’Ocean Framed’’ nga Tanusha

Hapja : 6 nëntor 2014, ora: 18.00 – 23.00
Adresa : Chaussée d’Ixelles 211 – 1050 Bruxelles

Tanusha, artiste e re në vitin e 3 në Pikturë në fakulltetin e arteve ERG (école de recherche graphique) në Bruksel.

Prezentimi i parë i Pikturave të Tanushës në galerinë InBetween prezentohet në një hapësirë dhe krijim më ndryshe, ngaqë ajo zhvillon dhe kërkon një çështje tjetër pikturale siç jemi mësuar të shohim ne zakonisht. Pikturat e Tanushës karakterizohen me imazhe të zbërthyera dhe enigmatike, duke marr parasysh se ajo zhvillon një koncept të rëndësishëm të historisë së artit. Ajo shtjellon dhe kërkon se si të integrohet imazhi/foto në sipërfaqen apo formën pikturale, duke na sjell të bëjmë dyshime në limitet fizike.
Imazhi i prezentuar në Pikturë vjen në formë kalimi që ndryshon kahje, duke lënë pas shenja të ndryshimit, dhe duke kërkuar forma dhe hapësira të një interpretimi apo performance të re pikturale.
Krijimi që shohim në punën e saj, karakterizohet gjithashtu në konceptin e historisë së artit dhe në evolucionin e saj, veqanërisht atë të Pikturës të shekullit XIX, sepse ky shekull karakterizohet me ndryshimet më të mëdha artistike, duke filluar me zbulimin e fotografisë së parë – bardh/zi. Prandaj, këto ndryshime i shohim në punën e krijuar pikturale të Tanushës.

Corator : Tom Viaene

Info shtesë:
Ekspozita do të jetë e hapur deri më 27 nëntor 2014.

Në mbështetje të kërkesave të studentëve të Universitetit të Tiranës

Ne, studentët e organizatës së studentëve shqiptarë në Belgjikë, VLERA,

Mbështetesim kërkesat e studentëve të Universitetit të Tiranës,

Kërkesat e studentëve për heqjen e mesatares (6) si kusht për vazhdimin e masterit, heqjen e kushtit të pagesës së shumës prej 30% në fillim të vitit akademik, heqjen e pagesës për provimet e mbartura janë më se të drejta. Secili student duhet të solidarizohet me këto kërkesa dhe të angazhohet në realizimin e plotë të tyre! Continue reading

Reaction related to the UEFA’s decision

Basing on the agreement taking by the investigative commision of UEFA, concerning the incident during the game Serbia Albania, to whom the appeal has been given in favor of the Serbian football federation, and to the Albanian football federation to which has been given a substantial fine.

The investigative commision of UEFA yesterday came forth with a decision concerning an incident occuring during the Serbia – Albania game played on the 14th October 2014.
Among other decisions, Serbia has been awarded a 3 – 0 win, whereas the Albanian football federation fined with a 100.000€ fine. Continue reading

Reagim në lidhje me vendimin e UEFA-së

Reagim

Pas vendimit të djeshëm të komisionit hetues të UEFA-s lidhur me incidentet në ndeshjen Serbi-Shqipëri, ku fitorja i është dhënë kombëtares serbe dhe ku federata shqiptare është dënuar me një gjobë të konsiderueshme. VLERA : organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë shpreh indinjatën e saj të thellë lidhur me këtë vendim!

Jemi befasuar për keq nga mungesa e objektivitetit që ka treguar UEFA në këtë rast.
VLERA dënon ashpër dhunën dhe racizmin, prandaj joobjektiviteti i një organizate të madhe siç është UEFA na indinjon shumë. Aq më tepër kur ajo do duhej të tregonte qartë se dukuri të tilla nuk kanë vend në fushën e blertë! Continue reading

Koncert me ALBAN SKENDERAJ / Grupi Rinia

vleraflyer

Me rastin e 28 Nëntorit, VLERA organizon koncert me ALBAN SKENDERAJN dhe Grupin Rinia me ç’rast iu ftojmë të festojmë së bashku!

Rezervimi i biletave bëhet duke e paguar shumën prej €12 në xhirologarinë e mëposhtme :

VLERA asbl
BE46 0688 9726 0636
(shëno emrin dhe mbiemrin)

Për anëtarët e organizatës VLERA të cilët e kanë paguar anëtaresine vjetore, çmimi është €10 + një pije falas.

Data e fundit për kryerjen e pagesës është 24 nëntori.

Në rast se ka vende te lira, pagesa mund të kryhet edhe tek hyrja, çmimi në këtë rast është €15.

Ke pyetje ? Na shkruaj në : INFO@VLERA.BE

Ky koncert u sponsorizua nga :

Quartier Général
Pizzeria Altamira
Alp Decor
Qebaptorja Drini